Små godsaker

2012-07-26 @ 15:08:00
När jag sprang en runda på köpcentrumet här i stan häromdagen kunde jag inte låta bli att köpa två små godsaker.
 
 
 
 
Inne på Gina Tricot hittade jag ett väldigt fint nagellack som har en djup röd färg som bas samt små korn av guld. Det påminde mig direkt om det nagellack från Deborah Lippman som många fick med sin Glossybox en månad. Färgen heter 81 Alexis och kostar 39 kronor. En mer rättvisande bild hittar ni här.
 

Jag passade även på att köpa med mig en dagkräm från Vichy Normaderm. Denna serie har jag provat på lite smått här hemma eftersom min mamma använder Vichy. Jag har länge varit på jakt efter en passande hudvårdsserie, och än så länge ser denna väldigt lovande ut! Vichy Normaderm anti-age dagkräm lämpar sig väl för en fet och oren hy. Den kostar 189 kronor och ni hittar den på Apoteket! Jag använder även nattkrämen, men har inte hunnit köpa rengöringen eller ansiktsvattnet ännu. Det blir definitivt mina nästa skönhetsinköp!

Storbeställning hos TiKei

2012-07-25 @ 10:43:18
Idag trillade lönen in, och jag antar att jag inte är ensam om att direkt köpa mig lite skönhetsproduker.
 
Jag håller som sagt på att övergå till TiKEis mineralmakeup istället för bareMinerals. Anledningen till bytet är att jag upplever att en sminkning med bareMinerals gör mig glansig fort. TiKeis produkter sitter betydligt bättre på mig, de har ett väldigt stort utbud och de innehåller ENDAST mineraler. TiKei är dessutom fria från bismuth oxyxcloride, vilket bareMinerals inte är. Sedan jag började läsa lite extra om bismuth har jag fått upp ögonen för mina "småplitor" i framförallt pannan, och jag kan inte låta bli att undra om dessa finns där på grund av bismuthen?
 
Idag la jag alltså in en stor beställning hos TiKei. Jag har tidigare beställt in prover bland de olika produkterna och jag har nu hittat de rätta färgerna för mig. Ytterligare ett stort plus, man kan beställa in mängder med provburkar innan man beställer fullstora förpackningar! Mitt studenthjärta klappar extra hårt vid billiga (men högkvalitativa) produkter.
 
En foundation, två olika concealers, ett rouge, tre olika borstar, ett fodral till borstarna samt ett läppglans. Allt för 913 kronor! TiKei har fraktfritt vid ordrar över 500 kronor.
 
 
 
 
Utförliga recensioner kommer när jag fått hem produkterna samt hunnit testa dem ordentligt. Än så länge älskar jag TiKei, de har otroliga produkter samt en otrolig service. Är du också en i raden som hyllar TiKei?

Skönhetsshopping i Ullared

2012-07-12 @ 23:24:48
I måndags var jag på Gekås i Ullared på en liten utflykt. Det blev en del smått och gott inhandlat, men inte överdrivet mycket. Jag försökte vara så förståndig som möjligt, jag hade nämligen skrivit en lista på saker jag skulle köpa innan och jag lyckades faktiskt hitta allt jag behövde! Och lite därtill såklart... Men jag höll mig faktiskt i skinnet och gick inte helt crazy på allt som de erbjuder.
 
Nu tänkte jag visa lite av skönhetsprylarna jag hittade. Jag var sedan innan på jakt efter en necessär och solskydd till en kommande utlandsresa, men jag hittade förstås ytterligare lite saker som jag inte kunde motstå att köpa hem och testa på!
 
Måndagsshopping i Ullared, instagrammat och klart...
 
 
 
Så fort jag såg necessären kunde jag inte låta bli att motså den, zebramönstrat OCH rosa, på samma gång?! Helt fantastiskt. Istället för solkräm fick det bli en sololja från Garnier, vilket jag faktiskt föredrar. Har inte märkt att oljor täpper till huden på mig som olika krämer har en tendens att göra. När jag sedan var inne på solprodukter köpte jag även med mig en flaska aloe vera från Naturens Apotek, för att smörja in mig efter varma stranddagar med.
 
Jag köpte även en fothyvel samt en nageltång (som är väldigt användbar för både nagelband, överbliven hud osv) till min hemmapedikyr som jag brukar se till att göra en gång i veckan under sommarmånaderna. Det är viktigt med fina fötter! Jag filar, smörjer och målar tånaglarna ständigt, även under vintern. Nu under sommaren är jag förstås ännu nogare med det.
 
När jag kom till sminkavdelningen kunde jag inte låta bli att köpa på lite småsaker. Det blev en nudefärgad läppenna från Claudia, ett babyrosa läppstift från Kubiss samt ett ögonbrynskit från Wet n Wild, allt för cirka 30 kronor! Hittade även den omtalade Fiberwigmascaran, vilken ska testas hårt till helgen, för ett väldigt överkomligt pris. Kommer inte ihåg den exakta summan, men jag tror den låg på runt 70 kronor om jag inte missminner mig helt. Det ska helt klart bli spännande att prova alla dessa sminkprodukter!
 
Till sist kunde jag inte heller låta bli att köpa en liten minispegel med sugproppar baktill, för att fästa på en större spegel eller annan lämplig plats. Denna spegel hade en förstorning på 10x, vilket lämpar sig väldigt bra då man ska plocka ögonbrynen! Varning för att kolla igenom hela ansiktet med denna spegel, man ser alla "småfel" mycket tydligare...
 
Recensioner på de olika produkterna kommer löpande, så fort jag har fått en chans att testa dem ordentligt!

Halva priset hos e.l.f

2012-07-11 @ 23:27:19
Just nu erbjuder e.l.f, det brittiska budgetmärket, halva priset på alla sina varor! Skynda att fynda. Rabattkoden är INDEMAND50 och det gäller till den 14 juli.
 
Själv är jag lite sugen på att beställa ett par saker, bland annat deras lotion wipes samt ett matt nudefärgat läppstift.
 
Lotion wipes, bild lånad från e.l.f
 
 
 
Dessa wipes innehåller bland annat aloe vera, kokosmjölk samt mandelolja och är perfekta att ha med sig i resväskan! Särskilt bra nu i festivaltider, då tillgången till en riktig dusch eller ett omklädningsrum är begränsad. Den främsta fördelen är dock att man slipper allt kladd med en vanlig lotion, utan att man istället kan dra ett svep över kroppen.
 
 
Studio Matte Lip Colour, bild lånad från e.l.f
 
 
Jag är även väldigt sugen på detta matta nudefärgade läppstift. Har länge varit på jakt på det perfekta nudefärgade stiftet, kan det vara detta? Det ser onekligen fint ut på bilderna. Läppstiftet fungerar som en jumbopenna, där man skruvar upp stiftet efter hand vilket innebär att man slipper vässa pennan.
 
Nu återstår det att se om jag beställer något, och vad i sådana fall! Har ni hittat några favoritprodukter att beställa?
 

Nya ögonskuggor hos Tikei

2012-07-11 @ 00:41:10
För tillfället håller jag på att gå över från i.d. bareMinerals till det svenska märket TiKei (mer om det i ett senare inlägg) som idag lanserade åtta nya ögonskuggor.
 
 
 
Övre raden fr. vänster: Honesty, Boysenberry, Jealousy, Onyx
Nedre raden fr. vänster: Emerald, Quarry, Charisma, Hush
 
 
 
Swatches från TiKeis facebooksida
 
 
 
Den som är uppmärksam kanske har sett att Glorious finns med i bilden ovan, detta är en äldre ögonskugga och således ingen nyhet. Som ni kan se är de alla skimriga, vilket jag i de flesta fall personligen föredrar framför matta (undantagen är vissa sotningar i svart och brunt).
 
Jag skulle helst vilja klicka hem Hush och Boysenberry direkt, men ska lägga in en större beställning om någon dag så jag får hejda mig lite. Men ni andra, passa på att beställa dessa nyheter innan den 13 juli eftersom fullstorlek endast kostar 49 kronor just nu (ordinarie pris 59 kronor)!

Välkomna!

2012-07-08 @ 23:05:26
Här på BeautyByMartina kommer ni kunna läsa om allt som har med skönhet att göra, alltså ännu en skönhetsblogg. Hoppas ni hänger med!
 
Ni når mig lättast genom att maila till [email protected].